Všetky cesty v regióne Šariša sú podľa dispečingov SÚC PSK zjazdné

08.02.2010 Prešov

Šariš 8. februára (TASR) – Všetky cesty v regióne Šariša sú momentálne zjazdné.
TASR to potvrdili oblastné dispečingy Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) v Bardejove, Svidníku a Prešove. V regióne nesneží a teplota sa pohybuje od mínus tri do mínus sedem stupňov, fúka slabý vietor.
V okrese Bardejov boli sypače v teréne už od 2. hodiny ráno. Komunikácie I. triedy sú prevažne bez snehovej vrstvy. Tá sa nachádza len vo vyšších polohách najmä medzi obcami Lenartov a Obručné, kde je posypaná inertným materiálom. Na cestách II. a III. triedy je miestami kašovitý sneh, prípadne ujazdená vrstva do troch centimetrov.
V okresoch Svidník a Stropkov sú cesty I. a II. triedy prevažne mokré. Utlačený sneh do troch centimetrov sa nachádza na niektorých komunikáciách III. triedy. Podľa informácií z dispečingu SÚC PSK snehový poprašok hlavne na otvorených úsekoch vo vyšších polohách spôsobuje napriek rozmiestneným zábranám vytváranie snehových jazykov. Mechanizmy tieto úseky priebežne upravujú.
V okresoch Prešov a Sabinov pracovali cestári už v nočných hodinách. Všetky cesty sú však zjazdné a nezaznamenali žiadne problémy v doprave. Ujazdená vrstva snehu sa nachádza na niektorých cestách II. a III. triedy, ktoré sú posypané inertným materiálom.
Podľa operačného dôstojníka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove, hasiči dnes do 10.30 h nemali žiadny výjazd k dopravnej nehode.
 

Vyberte región